Creative Class

Made for beautiful minds

Vika Tonu

Designer de Bijuterie

Victoria Tonu a absolvit Facultatea de Arta si Design din Huddersfield, Marea Britanie.
In anul 2013 se specializeaza pe design de bijuterie, avand totodata si colajul ca domeniu de interes si creatie.
Vika Tonu Design a luat nastere o data cu prima colectie de inele intitulata ”Dimiourgia” – dezvoltand astfel o pasiune pentru simbolism, alchimie si mitic. Piesele create de Vika provin din surse de inspiratie atat interioare cat si exterioare, capatand un rol simbolic si protector. Conceptul brandului este unul natural si minimalist, la fel ca si bijuteriile rezultate.

„Nu avem nevoie de opulență ca să ne simtim încrezători, iar lucrurile care ne completează personalitatea pot fi discrete, și în același timp încărcate cu sens. Însuflețirea unui obiect creat manual se face atât cu efort fizic, cât și intelectual, iar fiecare piesă devine astfel unicat și își caută posesorul potrivit.” Vika Tonu

Vika Tonu crede in colaborari, pe care le vede ca provocari, de fiecare data interesante. Completarea unui concept sau a unei colectii nascute de o alta minte creatoare, astfel incat sa rezulte un ansamblu coerent, inseamna munca si studiu ce duc in final catre un echilibru recompensator. Una din colaborarile realizate de Vika a fost cu Alexandru Nimurad, alaturi de care a realizat colectia 4D, colectia capsula pentru Summer Well, precum si recenta colectie „Ensemble of Broken Pieces”, parte din expoziția „UNTAMED SKIN – The Romanian Blouse”, realizata cu sprijinul galeriei Galateca si a Institutului Cultural Roman din Londra. Expozitia a fost premiată la Londra in cadrul concursului International Fashion Showcase 2015, parte din London Fashion Week, cu trei mentiuni speciale, fiind ulterior expusa în galerii din Bucuresti, Antwerp si Frankfurt.

Vika urmeaza sa isi continue studiile la Școala de bijuterie din Florenta – „Alchimia”, de unde spera sa se intoarca cu noi tehnici de lucru, o cunoastere mai aprofundata a materialelor, viziuni proaspete si inspirație pentru noi proiecte.