Creative Class

Made for beautiful minds

Andreea Castrase

Andreea Castrase a absolvit designul vestimentar in cadrul Universitatii de Design Cluj-Napoca in anul 2013, iar anul acesta, Andreea si-a finalizat studiile de Master cu Magna Cum Laude in cadrul aceleiasi universitati .
Andreea Castrase a avut dintotdeauna afinitati pentru mediul creativ, moda reprezentand pentru ea cel mai bun mijloc de exprimare vizuala si de creare a personajelor.

Andreea are numeroase premii castigate de-a lungul studiilor universitare:
– 2013 a obtinut locul I in cadrul concursului national de design vestimentar Like New Designers by Atelier Perwoll.
In acelasi an, Andreea a efectuat un internship de 5 luni pentru designerul belgian Ann Demeulemeester.
– 2014 a obtinut locul I in cadrul concursului organizat de NOWFASHION, in parteneriat cu scoala pariziana de moda Mod’Art. Finala a avut loc la Paris, juriul fiind compus din profesionisti din lumea modei internationale.
– 2015 i-a adus Andreei premiul SYOSS – pentru cea mai Inovatoare Colectie, din cadrul Galei UAD.
Pe parcursul anului 2015, Andreea a fost plecata cu bursa de plasament in internship la H&M, in Stockholm, unde a lucrat în cadrul departamentului Trend ca designer asistent. In cadrul acestui proiect, Andreea a urmat diverse cursuri de specializare, care au ajutat-o sa se dezvolte ca designer.

Cea mai recenta colectie se numeste Rites of Passage si face parte din lucrare sa de master.
Proiectul a avut ca punct de pornire o tema universala: conceptul de rit de trecere, ceremoniile legate de aceste rituri, dar si starea de tranzitie la care este supus personajul. Ideea din spatele colectiei s-a bazat pe rituri şi ceremonii, care are ca scop aducerea în prim plan al unui aspect universal, astfel Andreea a incercat sa contureze un personaj atemporal. Abordand acest concept, Andreea a fost interesata de capacitatea cu care vestimentaţia are posibilitatea de a contura trecerea la o anumită identitate simbolică, si rolul pe care o are aceasta in cadrul ceremoniilor.
Riturile abordate în cadrul colecției se referă la împrejujrările importante ale vieţii, la episoadele ceremoniale: naşterea, căsătoria, înmormântarea, acestea având o dimensiune culturală, fiind evenimente marcate prin rituri sau ceremonii.
Colectia urmăreşte stagiile prin care personajul parcurge aceste etape prin transpunerea normalului, cotidianului şi a banalului in ceremonialuri de pregatire a intampinarii, adaptării şi modifcării noului statut. Naşterea şi moartea, vârstele umane si cosmice, toate reprezinta modele ale trecerii naturale explicate sub forma poveștilor sacre, a miturilor si legendelor.
Colectia a marcat sfarsitul a 5 ani de studiu in cadrul departamentului de design vestimentar al Universitatii de Arta si Design Cluj-Napoca.

Photo: Chris Devour

Share

/ Previous