Creative Class

Made for beautiful minds

Emese Bako, upcoming fashion designer

Emese Bako, designer vestimentar

A absolvit cursurile de design vestimentar in cadrul Universitatii de Arta si Design din Cluj si a avut oportunitatea sa studieze designul vestimentar la Vilniaus Kolegija, unde a invatat tehnici de coasere si dezvoltare de tipar vestimentar. Emese si-a prezentat colectia vestimentara in cadrul evenimentului Budapest Fashion Week. Pe parcursul studiilor masterale, Emese a urmat un stagiu de practica la Giles Deacon, in Londra. Implicarea sa presupunea folosirea anumitor tehnici de croit utilizate in realizarea articolelor vestimentare couture. Ulterior, Emese a facut un stagiu de practica la H&M, unde a lucrat ca asistent designer.
Toate aceste experiente au contribuit enorm la dezvoltarea personala a lui Emese, care in iulie 2016 si-a prezentat colectia de disertatie in cadrul Galei UAD, reusind sa atraga atentia si aprecierile tuturor cunoscatorilor de moda si nu numai.

” Colectia mea este despre o metamorfoza a unei idei, este despre o atitudine personala, despre un fel de opulenta ingrijita.”

Colectia de disertatie se numeste „The Lies Have to Travel”, iar conceptul colectiei porneste de la metamorfoza unei idei intr-o imagine vizuala palpabila, altfel spus, forma. Colectia are ca sursa de inspiratie expozitia curatorului Harald Szeemann numita „Cand Atitudinile Devin Forma”. Harald a oferit posibilitatea artistilor de a-si alege modul (mediul) prin care sa exprime o stare, o idee sau o reactie, creand un spatiu liber de interpretare atat pentru artist cat si pentru public. Acest mediu, le-a dat mana libera artistilor de a se folosi de dinamica imaginatiei lor pentru a reda cat mai liber mesajul lor, prin arta lor. Atitudinea a devenit prim-plan, unde forma era concluzia directa a acestuia. In prezent, Emese lucreaza la dezvoltarea propriei colectii vestimentare si a inceput o noua colaborare cu un brand romanesc.
Emese Bako este unul dintre acei designeri vestimentari care reuseste sa iasa din paradigma designului vestimentar made-in-Romania, realizand o colectie vestimentara creativa, armonioasa, care imbina cu succes diferite texturi, materiale, forme si culori, reusind sa creeze haine care imbogatesc personalitatea purtatorului. Asteptam cu interes si entuziasm urmatoarele colectii vestimentare semnate Emese Bako, artist recomandat cu incredere de Creative Class.

Emese Bako
Sursa foto: Emil Costrut

Share