Creative Class

Made for beautiful minds

Chrisa Dobreanu

Analist de Moda

Chrisa Dobreanu a absolvit Facultatea de Afaceri Internationale in Marea Britanie si a urmat cursuri de sustainable styling, fashion journalism si fashion styling la Central Saint Martins, iar anul acesta si-a finalizat cursurile masterale din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, specializare Moda. In perioada masterului a simtit necesitatea unei platforme online unde sa fie promovati tinerii romani creativi si a decis sa puna bazele proiectului Creative Class.

Chrisa Dobreanu lucreaza in industria modei de 10 ani, implicandu-se in diverse proiecte de fashion, atat in tara cat si in strainatate. Printre experientele acumulate se numara un job in Dubai, unde a avut ocazia sa lucreze pentru brandurile Alexander McQueen si Stella McCartney, detinerea unui luxury concept store in Bucuresti, colaborari ca fashion stylist si job-urile ca analist de moda pentru doua fabrici de productie textila din Romania.
In prezent, pe langa consultatiile de colectie vestimentara si cercetarea de moda, Chrisa isi dedica timpul si energia pentru a dezvolta platforma Creative Class unde promoveaza persoanele creative din Romania din diverse domenii artistice: design vestimentar, design de obiect si bijuterie, arhitectura si fotografie.
Azi, v-o prezentam pe Chrisa Dobreanu si proiectele sale creative si etice de design vestimentar.

Spiritualitatea joaca un rol important in viata lui Chrisa, motiv pentru care spiritualitatea se regaseste in toate proiectele sale. Chrisa a realizat pe parcursul celor doi ani de Master proiecte creative prin care a incercat sa repozitioneze spiritualitatea in viata cotidiană şi in designul vestimentar. Lucrarea sa de disertatie reprezinta o lucrare de cercetare despre efectele materialelor textile asupra fizicului, psihicului si spiritul uman si include un studiu de cercetare stiintifico-medical privind efectele materialelor textile asupra corpului uman.
Lucrarea s-a materializat intr-o colectie vestimentara comerciala bazata pe criteriile de ecologizare a materialelor, precum şi pe simboluri şi mesaje menite să protejeze energia purtătorului articolului vestimentar. Proiectul are ca scop principal promovarea unor soluţii de imbunătăţire a calităţii vieţii individuale prin consumarea de produse vestimentare vii, realizate din materiale textile naturale: in si canepa, provenite de la fabrica romaneasca S.C. Prodin S.A., bumbac si matase.

„Haine Organice Binecuvantate”
Foto: Lolo Erdos
Model: Ioana Ciocan
Prof. Coord.: Ioana Sanda Avram, UNARTE

„Contemplative Space”
Foto: Alex Farc
Model: Diana Roca
Make-up: Mihaela Cherciu
Prof. Coord.: Ioana Sanda Avram, UNARTE