Creative Class

Made for beautiful minds

Alexandru Nimurad

Designer Vestimentar, Ilustrator

Alexandru Nimurad a reusit sa isi creeze propria semnatura in designul vestimentar romanesc imbinand detaliile specifice structuriilor arhitecturale cu efemerul si instabilitatea specifice modei. Informatiile si experientele dobandite in timpul anilor de studiu din cadrul „Universitatii de Urbanism si Arhitectura Ion Mincu” cat si a „Universitatii Nationale de Arte” din Bucuresti, l-au ajutat sa isi creeze propriul limbaj artistic, prin care sa comunice lumii exterioare in mod clar, concis si creativ propriile idei si emotii.

Designerul a debutat pe piata de moda din Romania prin prezentarea colectiei „4D”, colectie ce prezinta relatia dintre timp si spatiu. Alexandru Nimurad s-a inspirat pentru realizarea acestei colectii din „miscare si transformarea evolutiva continua”, aspecte care au loc atat in interiorul cat si in exteriorul materiei. Colectia „4D” l-a pozitionat pe Alexandru Nimurad printre designerii vestimentari valorosi din Romania.

Designerul a cunoscut apreciere internationala odata cu participarea creativa in proiectul „Untamed Skin (La Blouse Roumaine)” si „Ensemble of broken Pieces”. Proiectul a fost realizat de catre Alexandru Nimurad, Alexandra Abraham si Victoria Tonu in colaborare cu Galeria Galateca. Galeriei Galateca impreuna cu Institutul Cultural Roman au reusit sa prezinte proiectul in cadrul evenimentului „International Fashion Showcase”, eveniment ce face parte din „London Fashion Week”. Alexandru Nimurad a realizat o colectie vestimentara inspirata din IE. Alexandru si Victoria Tonu au realizat colectia de bijuterii „Ensemble of Broken Pieces”.
Proiectul „Untamed Skin” si „Ensemble of broken Pieces” au adus designerilor si Galeriei Galateca trei premii: „Best Country Exhibition”, „Best Designer” si „Best Curator”.

Alexandru Nimurad este creativul din spatele ilustratiilor „Raspberry, Vanilla and Mint”.

„4D”

„Raspberry, Vanilla and Mint”

„Ensemble of Broken Pieces”

Foto: Vlad Birdu

Share