Creative Class

Made for beautiful minds

Alex Tunsu

Designer Vestimentar

Alex Tunsu a absolvit Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, sectia moda.
In adolescenta, Alex a studiat matematica-informatica, fiind constant interesat de chimie/fizica, pasiune pe care o dezvolta in prezent in proiectele sale de moda.
In timpul anilor universitari, Alex a analizat partea comerciala a industriei de moda, fiind intrigat de simpla purtabilitate si de interesul consumatorilor fata de haine.
Pre- proiectul sau de licenta s-a numit „Pulsar” si avea ca baza documentaristica campul magnetic al corpului uman, haina ajutand purtatorul sa gaseasca persoane cu care „ar rezona” sau cu care ar fi compatibil.
Colectia a fost realizata din stofa de lana si casmir peliculizat si acoperit cu un strat de vopsea magnetica, bucatile de tipar miscandu-se libere in functie de campurile magnetice cu care intrau in contact.
Alex doreste sa dezvolte acest proiect in viitorul apropiat, incercand sa gaseasca noi modalitati tehnice de „constructie” a pieselor vestimentare. Rezultatul ar putea aduce beneficii foarte mari oamenilor.

In prezent, Alex Tunsu studiaza la London College of Fashion, urmand cursurile unui Master in Fashion Design Technology (Womenswear). Alex lucreaza la colectia “Qu-est ce que tu veux, chien?”, care este bazata pe conceptul de “ghosting”, adica furtul de identitate a unei persoane decedate.
„Am folosit balonul desumflat ca reprezentare a ego-ului “desumflat” al persoanei ce-si cauta o noua identitate”
, sustine chiar Alex.
Designerul a folosit in colectia sa stofa de lana peliculizata, mix de bumbac si matase pentru captuseli, in nuante de alb, negru gri si roz pal. Tiparele sunt bazate pe tiparele de sacou si tricou clasic barbatesti.

Alex Tunsu lucreaza concomitent la colectii comerciale cu design puternic si la proiecte de cercetare si experimentare, prin care incearca sa influente in mod pozitiv viitorul. Alex Tunsu este designerul noii generatii, generatia schimbarilor. Acesta detine atat creativitatea si baza academica cat si capacitatile specifice unui vizionar, o armonie perfecta si foarte rar intalnita.
Perseverenta cu care Alex Tunsu isi dezvolta proiectele si dorinta de inovatie sustinute de suportul necesar il vor aduce pe Alex pe lista designerilor influentiali ai Europei.

Tags
Share

/ Previous