Creative Class

Made for beautiful minds

Calatorii creative semnate de Wagner Arte

Calatorii creative semnate de Wagner Arte

Wagner Arte Frumoase și Povești, cel mai elegant brand al porțelanului românesc, pregătește sărbătorile de iarnă. Atelierul surorilor Wagner va lansa colecțiile 2016/2017, cu surprize incitante pentru amatorii de creații unicat, executate manual. Noile bijuterii și obiecte art de la table, al căror design este semnat de Ana Wagner, sunt tot atâtea opțiuni pentru cadouri reușite de Crăciun, care să-i bucure pe cei pe care-i iubiți și apreciați.

Colecția ”Călătorii” e inspirată din călătoriile Anei Wagner, designer și co-proprietar al “Wagner Arte”.
”Viața e o călătorie frumoasă. Călătoriile mele vin de se așază, peste ani, pe porțelanuri”, spune Ana. Pentru artistă, călătoria a fost întotdeauna ocazia de a descoperi detaliile și esența naturii și arhitecturii locale și de a le transpune în creațiile ei, după o perioadă de căutare a formelor și mijloacelor artistice.
De astă dată, Ana Wagner a ales să exprime grafic nu doar impresiile dintr-un voiaj sau altul, ci însăși ideea de călătorie. Colecția este și o meditație despre rostul călătoriei, văzută atât ca descoperire a lumii cât și ca regăsire de sine:
”Călătorind, am învățat să-mi descopăr și prețuiesc rădăcinile, originile, tradițiile. E ca si cum din depărtare vezi mai bine ce aveai tot timpul lângă tine si nu băgai de seamă. Mă redescopăr, de fapt, pe mine însămi”, mărturisește Ana.
Această dualitate – descoperirea lumii/redescoperirea sinelui – este transpusă grafic prin două planuri suprapuse care se regăsesc pe fiecare piesă a colecției. Cel de-al doilea plan, aflat în partea inferioară a pieselor, este demarcat prin aur și platină pure, așternute pe porțelan.
Colecția ”Călătorii” se distinge prin precizia și rafinamentul miniaturii lucrate cu migală și suflet, prin strălucirea detaliilor, culorile curajoase și prin semnificația puternică a simbolurilor caracteristice graficii Anei Wagner.
Colecția conține atât seturi elegante ”art de la table” (ceainice, cești, farfurioare) decorate spectaculos, cât și piese de bijuterie splendid ilustrate și mixate cu cristale și pietre semiprețioase – pandantive, coliere, cercei.

Colecția ”Țesături românești” vine, firesc, în continuitate ideatică cu colecția ”Călătorii”. Călătorind, înveți să prețuiești ce ai acasă, să-ți regăsești rădăcinile, tradițiile.
Colecția ”Țesături românești” reia o parte din temele inspirate din grafica artei noastre populare, pe care Wagner Arte Frumoase și Povești le-a folosit în decursul anilor. E vorba de o sursă de inspirație dragă atelierului Wagner Arte – scoarțele maramureșene.
Simbolurile grafice, prelucrate și transpuse pe porțelan, anii trecuți, în atelierul Wagner Arte, sunt acum recompuse, rafinate și esențializate. Acest minimalism ”etno” se distinge printr-o eleganță aparte.

Noile colecții pot fi vizionate la showroom-ul Wagner Arte Frumoase și Povești situat în Cotroceni, pe strada Dr. Gheorghe Marinescu, nr 4. Comenzile se pot face la telefonul 0723191656 sau pe adresa irina@wagnerarte.ro