Creative Class

Made for beautiful minds

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia a V-a – o expozitie alternativa de arta contemporana

Sambata, 22 octombrie 2016, intre orele 19.00 – 04.00 a avut loc cea de-a V-a editie a evenimentului „Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs” gazduita de eclecticul Centru Cultural Casa Artelor din Bd. Mircea Voda, nr. 5, Bucuresti.
Editia a V-a a proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, finantata de Ministerul Culturii, a creat cadrul specific unei galerii de arta contemporana intr-o locatie eleganta, potrivita pentru prezentarea si promovarea creatorilor si designerilor talentati, dar si pentru incurajarea interactiunii dintre expozanti si vizitatori.
Mihaela Ion, directoarea de proiect afirma: “Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este un proiect – platforma activa de networking, ce din 2012 construieşte comunitatea creativilor din Romania. Produsele prezentate in cadrul acestor evenimente nu sunt spre vanzare, astfel se elimina comercialul si partea vanzarilor, lasand loc discutiilor libere intre creatori, vizitatori, bloggeri, mass-media. ”

Cei 27 de creatori si designeri de produs expozanti, reprezentanti ai unor directii creative diferite: Aerobot LEVEL // Atelier KIKU // Atelier Mustata // Atelier Ciprian Manda // Brielle Bijoux // Ciprian Ariciu Ceramics //Clic-clac// Craft86 // Dan Schiller Design // Deco Box // Deliciu Mic // Gabi Toma // Gămălie // genuineleather. // Lemnia // Metal Creativ // nicomade.ro // N o o r // Raicelai. Terrariums and green deco // Ramona Chifu // Slender Tree // Studio Mud // Square Art Studio // Snur // Vika Tonu Design // WHAT IF I FLY // Wood Be Nice // Galeria de Arta Artfooly au constituit o expozitie omogena de arta contemporana si au inspirat vizitatorii, bloggerii si fotografii prezenti la eveniment cu idei si tehnici de creatie inovative.
Galeria de Arta Artfooly, invitata sa isi expuna lucrarile in cadrul evenimentului ” Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs ” , alaturi de cele ale expozantilor selectionati, s-a remarcat prin lucrarile artistei contemporane Zoita (Delia Calinescu), cu operele “Light Heart”, “Hope” si videoart-ul “The hands that are not mine”, dar si prin instalatia “Mirror Stereo” a lui Adrian Drinceanu.

Centrul Cultural Casa Artelor, cu atmosfera sa clasica si eleganta, a integrat perfect stilul contemporan al creatiilor expuse, punandu-le astfel valoarea in evidenta, participantii, fotografii si bloggerii prezenti la eveniment fiind impresionati de arhitectura, designul cladirii si al incaperilor.
Un invitat special in cadrul evenimentului a fost dna Alice Barb, director fondator al Centrului Cultural Casa Artelor care a incantat publicul prezent si cu cateva acorduri de pian, chiar la inceputul evenimentului.
32 de partenerii oficiali, 8 bloggeri oficiali, si peste 30 de partenerii neoficiali ai evenimentului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs au sustinut proiectul publicand constant informatii despre eveniment utilizand hashtagul recomandat, #blanchenuit.
Atmosfera muzicala a fost creata de pianistul Alex Racovita, cel care se joaca cu armoniile la pian si in concertele lui Smiley, si de DJ Grobby Anne – DJ ce activeaza de peste 10 ani in zona underground si groove romaneasca. Muzicienii au creat o atmosfera de networking potrivita pentru Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs.
Barul Creative Arts a tratat publicul prezent cu bauturi special alese pentru a completa experienta intregului eveniment.

Toti cei care si-au dorit sa petreaca o noapte alba printre creatori si designeri de produs, artisti contemporani si exponatele lor au fost intampinati de voluntarii Revistei Atelierul cu ziarul evenimentului, ce contine prezentarea proiectului si a expozantilor.

Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este realizat de echipa Asociatiei Atelierul de Creatie, organizatie non-profit ce sustine de mai bine de sase ani abordarile alternative de prezentare in spatii noi de consum de cultura. Inca de la infiintare, din 2011, contribuie la construirea si dezvoltarea comunitatii designerilor si creatorilor de produse la nivel national. Prin implicarea sa activa in dezvoltarea industriei creative, asociatia reuseste sa promoveze valorile contemporane ale culturii romanesti.

Echipa de organizare a Asociatiei Atelierul de Creatie pentru Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia a V-a, a fost formata din: Mihaela Ion, Teodora Vladescu, Vali Grososiu, Anca Ionescu, Elisa Ene, Daniela Lazar, Daniel Mircea si voluntarii asociatiei: Andreea Darie, Alexandra Tomas, Ramona Chifu Mateeescu, Andreea Manea, Irina D. Stanciu, Stefan Balea.