Creative Class

Made for beautiful minds

Anna Chiuariu

Anna este unul dintre cei mai talentati absolventi ai Universitatii de Arte din Bucuresti, promotia 2012 – 2015.
Anna nu este doar o persoana foarte creativa, aceasta are o sensibilitate rar intalnita si un optimism contagios.
Anna s-a nascut intr-o familie de artisti, tatal sau fiind pictorul Francisc Chiuariu. In ciuda acestei influente puternice din viata ei, Anna a fost la inceput atrasa de arhitectura. Ulterior, aceasta experimenteaza pictura printr-un proiect personal intitulat “Teenage Portrait” care urmareste tematica mastii in contextul adolescentei.
Anna decide sa studieze designul vestimentar in urma unui curs de organizare si structurare a unei colectii de moda din cadrul prestigiosului Central Saint Martin’s. In anul 2012 se inscrie la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti unde este acceptata cu laude. In vara anului 2014, Anna se intoarce in Londra la CSM pentru a urma cursurile de Fashion Forecasting si Fashion Marketing, prin care descopera perspective diferite din lumea modei.
Anna a ales moda ca modalitate de exprimare a propriilor trairi si nevoi, fiind influentata de artisti precum Jackson Pollock, Franz Kline si Banksy.
Lucrarea de licenta a Annei Chiuariu a fost reprezentata de o proiectie de film de moda, prin care aceasta transpune emotie si creativitate in plan cinematografic.

De ce film?
„Haina capata sens doar prin miscare.
Miscarea contine emotie.
Emotia produce un feedback.
Feedback-ul pozitiv fie negativ produce un raspuns.
Raspunsul rezulta confirmarea unui proces creativ existent.” Anna

Povestea scurtmetrajului relata tranzitia unui personaj (in film Anna Chiuariu), prin zilele saptamanii, de aici si numele proiectului “The Week”. Fiecarei zile si tinute ii corespunde o stare emotionala. Hainele contin emotii prin introducerea de print digital cu pictura. Una dintre cele mai interesante etape parcurse in timpul dezvoltarii colectiei a fost cea a instrospectiei, Anna descoperind anumite raspunsuri la diverse nevoi personale.
Din toamna, Anna a decis sa se aventureze in lumea modei din Londra, unde va profesa in diverse domenii creative. Anna Chiuariu este un artist cu foarte mult potential care ne va surprinde cu siguranta placut in viitor.

Share

/ Previous