Creative Class

Made for beautiful minds

Photosynthesis

Vineri, 5 august, incepand cu ora 19:00 are loc vernisajul expozitiei [Photosynthesis] by Maria Bondoc & C R E S C (Ana Constantinescu) in locatia POINT, Str. Gen. Eremia Grigorescu 10. Expozitia va fi disponibila pana in data de 30.08.2016.
Expozitia Photosynthesis reunește doua artiste contemporane ale căror lucrari recontextualizeaza elemente ale naturii. Maria Bondoc folosește fotografia ca un punct de plecare pentru exprimarea izolarii și feminității. Ana Constantinescu încorporează diferite plante prin extragerea lor din habitatul lor inițial și re-modelarea acestora în instalatii cu diverse forme.

Maria Bondoc a început seria de fotografii prezentata in expozitie urmărindu-si îndeaproape prietenii și apoi recreand momentele care le-au experimentat împreună. Atitudinea lor naturală au fascinat-o întotdeauna, astfel incat editarea fotografiilor este folosita doar pentru a atinge partea emoțională a privitorului. Maria este interesata de concepte contrastante precumbviata si moarte, ii place sa creeze personaje care sa fie intr-o naratiune vizuala, intr-o cautare sau la sfarsitul cautarii. Cand foloseste personaje ii place starea de intrigra, pentru a lasa loc privitorului de a creea.

Ana Constantinescu / C R E S C aranjează plante delicate în cercuri, pătrate și dreptunghiuri – in forme geometrice care aduc o oarecare rezistență componentelor fragile. Aceste aranjamente sunt compuse cu o sensibilitate asemănătoare cu grija si profunzimea din spatele artei japoneze a aranjamentelor florale, care ofera o calitate gestuala in spațiul determinat de rame sau terrarii.
photosynthesis